Meer dan een alleen een fotograaf!

Even kennis maken

Ik ben Simon Pannekoek, 30 jaar, Woonachtig in Alkmaar. Fotografie is mijn hobby en mijn passie. Wat ooit begonnen is als voor de leuk, is nu uitgegroeid tot een professionele bezigheid. Omdat ik meer uit mijn hobby wilde halen, ben ik met een vakfotograaf op pad geweest om zo de kneepjes van het vak te leren.

Inmiddels mag ik voor zo'n 30 á 40 evenementen, en verschillende organisaties hun evenement vast leggen. Iets waar ik heel trots op ben! Omdat evenement fotografie nog steeds voelt als hobby blijft het leuk om te doen. Naast evenementen maak ik ook nog andere reportages, voor zowel de particuliere- als voor de zakelijke markt.

Als fotograaf houd ik mij bezig met evenementenfotografie, portretfotografie, productfotografie, projectfotografie, bedrijfsfotografie, sportfotografie, luchtfotofotografie, feesten en partijen . Zo verzorg ik onder andere pres fotos voor artiesten, Product fotos voor bedrijven en Portret fotoshoots voor particulieren. Dit zal in de toekomst nog worden uitgebreid met trouwreportages.

Ik leg de sfeer en momenten zo goed mogelijk vast, Met bewerking en aanlevering die precies zijn afgestemd op jou wensen. Ik regiseer niet, ik registreer. Dankzij mijn ervaring en duidelijke communicatie, kom je nooit tegen verrasingen staan.

Mijn fotografiestijl is te omschrijven als creatief. Door open te staan voor wensen en ideeën, komen we altijd uit op een fantastisch resultaat! Mijn werk is te zien op deze website, maar het beste is om mijn werk te bekijken op Facebook of instagram.

 

Een fotograaf die kan schrijven?

Een goed verhaal wordt beter met sterk beeld. Daarom is het handig als je iemand op pad kunt sturen voor zowel tekst als fotografie. Daarbij maakt het niet uit of je me inhuurt als Fotograaf/tekstschrijver/bedrijfsjournalist of voor een reportage.

Een plaatje nodig bij de woorden?

Een goed verhaal wordt beter met sterk beeld. Daarom is het handig dat je mij op pad kunt sturen voor zowel tekst als fotografie.

Ik ben autodidact, maar lever werk dat menige toets der kritiek kan doorstaan. Ik ben vooral actief als Evenementfotograaf en portretfotograaf, maar schiet in mijn vrije tijd ook graag natuur en Architectuur. Mijn foto’s zijn gepubliceerd in online media en bladen. 

Journalistieke Fotografie die je lezers bindt?

Prima natuurlijk, een Journalistieke Fotograaf die nieuwsberichtjes inklopt. Maar je lezers willen ook worden meegesleept, Reacties achterlaten, Meer te weten komen. Of vertellen wat zij er van vonden. Dat kan met artikelen die verslag doen van een actuele gebeurtenisJournalistiek fotograferen betekent eigenlijk niets meer dan het fotograferen van onderwerpen zonder in te grijpen in de momenten. Dus momenten fotograferen zoals ze gebeuren. Als je dit vertaalt naar nieuwsuitingen dan heeft dit als doel om de kijker te laten zien wat er op een andere plaats gebeurt.

Online (Media) Werk en advies

Naast het fotograferen, werk ik soms ook zelfstandig als online media adviseur, Traditionele grenzen vervagen. Dat proces is al een tijd gaande, maar nu gaat het heel hard. Kranten en tijdschriften vechten om hun voortbestaan en voor de uitvoerders van het werk zijn de budgetten gedecimeerd. Neem voor vragen gerust contact met mij op. Dat kan via de contact-pagina.